Winkelmand

Gratis verzending vanaf 50 euro

Verzending met PostNL track & trace

30 dagen makkelijk retourneren

Halve finales en finale EURO2020

Het EURO2020 toernooi is dan eindelijk toe aan het sluitstuk; de halve finales en de finale die allemaal in het Londense Wembley stadion gespeeld gaan worden.

Italië – Spanje

Dinsdagavond om 21:00 zal de eerste halve finale worden gespeeld tussen de topfavoriet Italië en het steeds sterker wordende Spanje, het zou vroeger een wedstrijd van beton geworden zijn waarin beide teams vanuit een gesloten verdediging vooral voorzichtig te aanval trokken, maar dit EK is alles anders. De Italianen spelen aanvallender dan ooit en vooral ‘hoger’ op het veld om de tegenstander onder druk te zetten. De Spanjaarden hebben vooral last van de erfenis die het team van een jaar of tien geleden achterliet. Het is een team dat de bal veel rond laat gaan en op onverwachtse momenten toeslaat. Het kon wel eens een spektakelstuk worden.

Engeland – Denemarken

Is it finally coming home? Of gaat Engeland ‘traditioneel’ ten onder in het zicht van de haven? Of is Denemarken, gesterkt door het drama rond Christian Eriksen, zodanig ‘on fire’ dat ze ook de three lions verorberen? Ook deze wedstrijd zal bol staan van de heroïek en het drama, want stel je toch eens voor dat het eindigt in penalty’s en de beslissende strafschop gestopt wordt door Kasper Schmeichel?

Wat wij, liefhebbers van klassieke voetbaltenues, vooral een mooi vooruitzicht vinden is dat we zeker bij de tweede halve finale kans maken op traditionele tenues; Engeland in witte shirts, marineblauwe broeken en witte kousen en de Denen in hun rode shirts, witte broeken en rode kousen. Want we worden een beetje moedeloos van die gril om landenteams helemaal in dezelfde kleur te laten spelen. Nederland helemaal in het oranje? Verschrikkelijk! Maar ook Engeland (of Duitsland) helemaal in het wit is echt niet te doen.

Uniforme kleuren

Als het een beetje meezit en de UEFA niet te rigide is met hun kleding voorschriften zien we zelfs twee halve finales waarin de ploegen niet in die vreselijke uniforme kleuren spelen, maar gewoon ouderwets in de tenues waarin ze al sinds jaar en dag spelen. Italië in azuurblauwe shirts, witte broeken en blauwe kousen. Spanje in de vuurrode shirts, blauwe broeken en rode (of zwarte) kousen.

Het moet makkelijk kunnen en het bezwaar dat de tenues niet contrasterend genoeg zijn is onzin:

We hebben allemaal een kleuren tv!

Finale EURO2020

En dan is het zondag de finale, alweer op Wembley – de moeder aller voetbalstadions. Laten we hopen dat dit toernooi eindigt met een waarachtig spektakelstuk in een finale waar de stukken van afvliegen. Dat er ouderwets veel publiek bij kan zijn, ook uit de landen van de niet-Engelse finalisten, en dat het voetbal wint!

Dan kunnen we even lekker op vakantie en begint de competitie alweer;

We kunnen niet wachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Retro Voetbalshirts

Retro Voetbalshirts

Retro voetbalshirts is al sedert 2011 dé webshop voor al jouw retro voetbalshirts en andere mooie artikelen.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest